copywriting

Copywriting

Geen saaie tekst waar iedereen voorbij scrollt, maar een prikkelende verzameling woorden die direct opvalt en is afgestemd op de doelgroep, het kanaal en het verhaal. Dát is copywriting. Of het nou gaat om een bijpassende tekst op Facebook, een persbericht, een verhaal in een trailer of een aankondiging voor een artiest op je evenement. Copywriting raakt de gevoelige snaar bij de doelgroep, exact hoe zij geraakt wil worden.

Het gebruik van de juiste woorden, lengte, stijl of zelfs het gebruik van specifieke emoji’s. Met copywriting spreek je de taal van jouw doelgroep. En het is enorm van belang dat jullie elkaar kunnen verstaan, want anders wordt er ook niet naar je geluisterd.

Waarom copywriting?

  • like Spreek de taal van jouw doelgroep
  • like Zet op de juiste manier aan tot actie
  • like Resulteert in een hogere betrokkenheid

Spreek de taal van jouw doelgroep

DE BOODSCHAP ALS BASIS

Heb je inzichtelijk welk verhaal je wilt vertellen aan je doelgroep? Dan is het van belang om te weten hoe je dat gaat doen. Wat is de boodschap? Welke positie wil je innemen in het hoofd van je doelgroep en welke rol wil je aannemen als evenement, artiest of bedrijf? Soms kan één ander woord, of juist een woord minder, zorgen voor een enorm resultaat. Dan is het goed om te weten waar je op moet letten.

ZORG VOOR VERTROUWEN

Het komt vaak voor dat je zelf niet tot de doelgroep van jouw evenement, artiest of bedrijf behoort. Dat klinkt gek, maar is het helemaal niet. Maar dat maakt het wel lastiger om jezelf in te leven in je doelgroep en te achterhalen wat zij willen zien, lezen en horen. Met copywriting zorg je voor een stukje herkenbaarheid en associatie. Je gaat je doelgroep aanspreken alsof ze je al kennen en je kunnen vertrouwen. En dat werkt!

Wat kan Start Moovin voor jou betekenen?

Wij hebben veel ervaring met het schrijven van zeer uiteenlopende teksten voor evenementen, artiesten en andere bedrijven. Van persberichten tot social teksten en van trailers tot intro shows. Samen met jou gaan we kijken naar jouw verhaal, jouw thema en jouw doelgroep, hoe dit het beste vertaald kan worden naar een manier van spreken, welke middelen het beste ingezet kunnen worden en via welke kanalen.

Muziek is onze passie en jarenlange ervaring leert dat we onszelf moeiteloos kunnen verplaatsen in het hoofd van jouw doelgroep. Nieuwsgierig? Test ons!

KOM IN CONTACT!

Finished projects for

You're currently viewing this website from an outdated browser. Switch to a modern browser such as: Chrome, Safari or Firefox to view this website.