Adverteren op Spotify

Spotify adverteren

In 2019 maakten 5,2 miljoen Nederlanders gebruik van Spotify. Met 2,9 miljoen Premium-abonnees betekent dit dat er 2,3 miljoen gebruikers zijn die je gericht kan bereiken via Spotify advertising. Door een breed aanbod van mogelijkheden biedt adverteren op Spotify een perfect platform om je doelgroep op een unieke manier te bereiken.

Alles draait binnen een campagne om het bereiken van je doelgroep met de juiste advertenties. Op Spotify adverteren betekent heel specifiek targeten op demografische gegevens, locaties én muzieksmaak. Dit maakt adverteren op Spotify de perfecte manier om jouw merk of festival te promoten!

Waarom adverteren op Spotify?

  • like-icon Unieke advertentiemogelijkheden met zowel beeld als geluid
  • like-icon Specifieke targeting op muzieksmaak of fans van artiesten
  • like-icon Bereik mensen ook tijdens het autorijden, sporten, relaxen, koken of op feestjes

Mogelijkheden adverteren op Spotify

Door Spotify advertising in te zetten bereik je jouw doelgroep op verschillende manieren. Het grote pluspunt van adverteren op Spotify voor festivals is dat het meer en betere opties biedt om je doelgroep te bereiken. Zo is er een onderscheid tussen muziekgerelateerde advertenties voor artiesten, concerten en festivals en niet-muziekgerelateerde advertenties voor merken, bedrijven en producten.

Door meer dan 2,3 miljoen gebruikers die gebruik maken van de gratis diensten in Nederland en meer dan 153 miljoen maandelijkse gebruikers wereldwijd biedt adverteren op Spotify ook hele specifieke targeting mogelijkheden, zoals fans van bepaalde artiesten die op jouw festival line-up staan, muziekgenres, stemmingen of demografische- en locatiegegevens. Bij adverteren op Spotify zijn de mogelijkheden uitgesplitst in de volgende categorieën:

AUDIO CAMPAGNE

Bij een audio campagne is er de optie om te kiezen voor Audio Everywhere, boodschappen vergelijkbaar met een radioreclame waarmee je tussen nummers door je doelgroep bereikt. Maar denk ook aan bijvoorbeeld een gesponsorde playlist waarmee je jouw festival extra in de spotlight plaatst.

http://Hoe%20adverteren%20op%20Spotify

PODCAST CAMPAGNE

Door middel van in-stream advertentie plaatsingen (In het Engels: Streaming Ad Insertions (SAI)) worden audio advertenties tijdens het beluisteren van een podcast afgespeeld. In andere landen worden ook gesponsorde podcasts uitgetest en ook deze manier van adverteren komt naar verwachting snel beschikbaar in Nederland.

VIDEO CAMPAGNE

Wil je jouw festival ook visueel overbrengen? Ook dat is mogelijk bij adverteren in Spotify. Met een Video Takeover kun je kiezen voor een korte video takeover tussen twee nummers door, vergelijkbaar met audio everywhere. Door te kiezen voor de Sponsored Session bekijkt de luisteraar bijvoorbeeld de trailer van jouw festival om vervolgens 30 minuten gratis gebruik te maken van Spotify.

DISPLAY CAMPAGNE

Display geeft je de mogelijkheid om te adverteren op Spotify door afbeeldingen te plaatsen in de gebruikersomgeving van de Spotify-app. Met de Overlay-optie krijgt de gebruiker een banner van jouw festival te zien wanneer Spotify geopend wordt. Voor desktop gebruikers is er nog de Homepage Takeover waarbij jouw advertentie 24 uur lang op de homepage getoond wordt waardoor je festival de hele dag in the picture staat. Ook is er het Leaderboard, waarbij je display advertentie gedurende 30 seconden weergegeven wordt en alleen wanneer de gebruiker actief gebruik maakt van Spotify zodat hij jouw advertentie gegarandeerd ziet.

http://Spotify%20adverteren
Trots op onze klanten

De mogelijkheden van Spotify benutten?

Goed om te horen! Laat ons weten wat je vraag is of kom eens langs bij ons op kantoor. Dan leggen we graag onder het genot van een goede bak koffie uit wat op Spotify adverteren voor jou kan betekenen. Door onze jarenlange ervaring in de muziekbranche hebben we de specifieke kennis en ervaring in huis om het maximale resultaat uit een Spotify campagne te halen. We ondersteunen je graag bij het bepalen van de juiste strategie, het creëren van een effectieve Spotify advertentie en het beheren van de campagnes.

KOM IN CONTACT!

http://Spotify%20adverteren%20festival%20marketing

You're currently viewing this website from an outdated browser. Switch to a modern browser such as: Chrome, Safari or Firefox to view this website.