Intents Festival 2018

Deze diensten hebben wij geleverd voor Intents Festival 2018

De uitdaging

Intents Festival is al jaren één van de grootste hardere stijlen festivals van Nederland. Tijdens deze mega weekender kunnen bezoekers zich in een compleet gethematiseerde wereld begeven, waarin alles tot in de puntjes is uitgewerkt. Kaartjes voor dit driedaagse festival zijn dan ook ieder jaar binnen no-time verdwenen. Het was dan ook een hele eer toen de organisatie ons benaderde om mee te denken over een aantal zaken omtrent de copywriting voor de 2018 editie van het festival.

In 2018 vierde Intents Festival namelijk haar 15e editie. Een flinke mijlpaal natuurlijk en daardoor des te mooier dat Start Moovin hier een klein onderdeel van mocht zijn. Er werd ons gevraagd om de campagnetekst voor 2018, ‘The Ultimate Celebration’ te schrijven, evenals een aantal artikelen voor het officiële magazine en een tiental social copies die door de organisatie zelf ingezet zouden worden ter promotie van het festival.

Onze aanpak

CAMPAGNETEKST

Aangezien het de 15e editie betrof van Intents Festival en zij als thema ‘The Ultimate Celebration’ wilden neerzetten, gingen we brainstormen over niet alleen manieren om een ultieme ervaring neer te pennen, maar we wilden ook elementen ook voorgaande jaren in de teksten terug laten komen. Intents Festival heeft namelijk ieder jaar een specifiek thema en dit zouden de bezoekers herkennen. Elk woord moest kloppen, om het gevoel zo goed mogelijk over te brengen bij de bezoekers. Het is namelijk niet niks, om het nieuwe thema te introduceren met een verhaal.

15 YEARS EXPERIENCE SHOW

Niet alleen de campagnetekst werd geschreven, ook werd gevraag om een promo bericht te schrijven voor de speciale 15 Years show die Intents op de mainstage ten gehore zou brengen. Alle toeters en bellen werden uit de kast getrokken om een unieke ervaring neer te zetten aan show en muziek, dus dat moest qua verhaal en gevoel goed overgebracht worden in de berichtgeving.

INTENTS MAGAZINE

Het festival heeft al enkele jaren een eigen uitgebreide camping, namelijk IntentsCity. Om bezoekers het weekend goed te laten beginnen, vroeg de organisatie Start Moovin om een aantal teksten te schrijven voor het officiële camping magazine. Omdat de bezoekers van Intents Festival doorgaan jonge mensen zijn die het leven in het weekend niet te serieus nemen, besloten we om de artikelen luchtig te houden. Zo schreven we o.a. een uitgebreid artikel over het overleven op de IntentsCity camping en een artikel over hoe je het meeste uit je Intents weekend zou kunnen halen.

SOCIAL COPIES

Intents Festival heeft ieder jaar diverse hostings, shows en uiteraard een anthemmaker. Deze werden allemaal op voorhand aangekondigd via social media, zowel op de kanalen van Intents Festival als bij de artiesten en hostings zelfs. De organisatie vroeg Start Moovin om speciaal hiervoor thematische teksten te bedenken, die ingezet konden worden bij deze verschillende momenten. Hier speelden we handig op in, door goed te kijken naar de doelgroep en spreektaal van iedere artiest en hosting om zo de juiste schrijfstijl te hanteren, die lezers zou prikkelen.

Projecten afgerond voor

You're currently viewing this website from an outdated browser. Switch to a modern browser such as: Chrome, Safari or Firefox to view this website.