SEA

Party-vervoer.nl

Party-vervoer.nl - Moovin
Party-vervoer evenementen - Moovin
Party-vervoer Hardshock - Moovin

Party-vervoer.nl

Party-vervoer is al jaren een grote speler op het gebied van busreizen naar festivals en evenementen. Op Party-vervoer.nl boek je namelijk bustickets naar jouw gewenste festival of evenement in Nederland en zijn grensstreken. Via de website kan een bezoeker eigen busreizen organiseren, opstapplaatse aanvragen en lossen bustickets boeken.

Uitdaging: betere vindbaarheid

De eigenaren van Party-vervoer houden zich al jaren bezig met waar ze goed in zijn: het organiseren van busreizen. Echter werd er onvoldoende rekening gehouden met de steeds veranderende online landschap. De groter wordende concurrentie zorgde ervoor dat hun positie in Google verslechterde. Dit was voor Party-vervoer de reden om contact op te nemen met Moovin om samen te gaan kijken voor een oplossing.

Oplossing: adverteren via AdWords

Uit onderzoek bleek dat de website van Party-vervoer slecht vindbaar was voor mensen die een busticket willen boeken en een aanbieder zoeken via Google. Vaak stonden en meerdere concurrenten op een betere positie als men zocht naar bijvoorbeeld ‘Busreis Sensation White’ en ‘Partybus Intents Festival’. Omdat Party-vervoer direct resultaat wilde zien is er gekozen om te gaan adverteren via Google. Op deze manier kan Party-vervoer specifiek adverteren op busreizen die zij aanbieden en geen onnodige kosten maken.

Het resultaat

Direct resultaten zien en deze inzichtelijk krijgen zijn twee grote voordelen van het adverteren via Google. Zo gaf een CTR (het percentage dat het aantal kliks weergeeft op jouw advertentie(s) gedeeld door het aantal vertoningen) van bijna 40% direct de hoge relevantie van de advertenties aan. Dit gegeven in combinatie met een conversieratio van bijna 15% zorgden ervoor dat AdWords meteen als een groot succes werd ervaren.

Gemiddelde CTR van 40%

800+ conversies per maand

ROI van 560%