reactivate 2018

De uitdaging

REACTiVATE is een indoor hardstyle classics evenement dat jaarlijks wordt gehouden in Haaren. Als onderdeel van het grotere REBiRTH Festival, van dezelfde organisatie en waar ook ieder jaar een REACTiVATE podium aanwezig is, is het een evenement waar veel aandacht aan wordt besteed. Aan Start Moovin werd gevraagd om te ondersteunen op alle mogelijke vlakken op het gebied van online marketing. Naast groeien, wilde de organisatie ook dat er meer gebruik werd gemaakt van storytelling om het evenement als merk te verstevigen.

Onze aanpak

STORYTELLING

Bij Start Moovin hechten we enorm veel waarde aan storytelling binnen concepten voor evenementen, artiesten en bedrijven. Het thema was dan ook waar we samen met stanbroeksteeg.nl mee begonnen met brainstormen. REBiRTH Events is een enorm fijne organisatie om mee te werken en gaf ons dan ook zo goed als de volledige vrijheid om een passend verhaal te bedenken voor de 2018 editie van REACTiVATE. We besloten de naam van het evenement, heractiveren, en de kenmerken van hardstyle classics te combineren, namelijk herkenbaarheid, nostalgie, euforie en saamhorigheid. Zo ontstond ‘The Classics Company’, waarbij het evenement kon worden gezien als laatste veilige plaats waar nog ongestoord genoten kon worden van deze muziek.

Het gevoel van nostalgie is altijd sterk aanwezig bij hardstyle classics en past goed bij het begin 20e-eeuwse thema dat werd bedacht. Om dit over te brengen op de doelgroep besloten we om in de trailer een pakkende gangster speech te gebruiken, verteld door een overtuigende voice-over. Dit samen met de beste feestbeelden van de afgelopen editie zorgde voor een prikkelende video waar je als fan direct door gegrepen zou worden.

TARGETED CAMPAIGNS

Door het constant monitoren van de advertentieresultaten van REACTiVATE kon het budget zeer strak verdeeld worden en opgedreven bij content en campagnes die zorgden voor een hoge Return On Investment, in plaats van met vaste bedragen werken. Het op deze manier optimaliseren en verhogen van conversies heeft ertoe bijgedragen dat REACTiVATE 2018 een zeer geslaagde editie was.

Projecten afgerond voor

You're currently viewing this website from an outdated browser. Switch to a modern browser such as: Chrome, Safari or Firefox to view this website.