Facebook test nieuwe functie: Facebook Cover Video

Facebook Cover Video nieuwe functie - Start Moovin

Facebook test nieuwe functie: Facebook Cover Video

5 Mei 2017

Video krijgt een steeds grotere rol op Facebook. Zelf heeft Facebook al meerdere malen aangegeven dat uiteindelijk het grootste deel van haar content zal bestaan uit video. Dit is al duidelijk te zien wanneer je door je tijdlijn aan het scrollen bent. Pagina’s als UNILAD, LADbible, Tasty en BuzzFeed kunnen je dan ook niet ontgaan zijn. Om de merkbeleving te versterken komt het platform nu met iets nieuws: de Facebook Video Cover.

Om video’s op Facebook te bevorderen komt het platform telkens met nieuwe functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om live te kunnen streamen. Nu heeft het team achter het grootste social media platform ter wereld weer iets nieuws bedacht. Het bedrijf test namelijk momenteel met video’s als Facebook omslag, in plaats van de traditionele foto’s.

Facebook kwam zelf met het volgende: “We recently started testing the ability on desktop to upload a video as the Page cover. Once a cover video has been created, video will render when people visit the Page.”

Pagina’s zoals die van de populaire serie Narcos maakt al gebruik van deze nieuwe manier om een video als Facebook omslag in te stellen. De bedoeling hierachter is om meer interactie uit te lokken met je doelgroep en een bredere ervaring te kunnen bieden. De omslag van een pagina is namelijk het eerste, samen met de profielfoto, dat je fans te zien krijgen.

Hoe stel ik een Facebook cover video in?

Op dit moment is de Facebook video omslag functionaliteit nog in beta, wat betekent dat er slechts een klein aantal pagina’s deze mogelijkheid hebben. De bedoeling is om dit binnenkort uit te rollen naar iedereen.

Facebook Cover Video instellen | Start Moovin

Maar het zelf instellen is eigenlijk vrij simpel. Navigeer naar je pagina zoals je normaal gesproken zou doen. Linksboven in je omslagfoto zie je normaal gesproken een icoontje van een fotocamera, maar zodra je de mogelijkheid hebt om ook een video te uploaden zal hier ook een icoontje komen te staan van een videocamera. Met een blauwe balk geef Facebook, zoals gewoonlijk, je de eerste keer wat meer informatie over de nieuwe functionaliteit (zie de foto hieronder).

Afmetingen en eisen Facebook cover video

De video dient ten minste 820x312 pixels groot te zijn, wat betekent dat het dus ook zeker groter mag. Vaak komt dit de kwaliteit alleen maar ten goede. Verder mag de video tussen de 20 en 90 seconden lang zijn en kan een omslagvideo geluid bevatten, zoals bij een normale video ook het geval is. “Tell More of Your Story” bevestigt dat Facebook op deze manier de merkbeleving van je pagina sterker wil maken.

Afmetingen Facebook Cover Video | Start Moovin

Wil je als merk zoveel mogelijk profiteren van deze nieuwe functionaliteit, dan raden we je aan om zo snel mogelijk in te springen zodra de mogelijkheid om een Facebook video omslag in te stellen ook voor jou beschikbaar is. We verwachten namelijk dat je tijdlijn er binnen de kortste keren vol mee zal staan.

Kom langs en probeer onze heerlijke koffie.

Overtuigd dat jullie koffie beter is? We komen graag langs om het te testen.