Artiesten Marketing

Wat is artiesten marketing?

Onderscheiden & opvallen

Artiesten marketing zijn alle activiteiten die je uitvoert om het aantal fans, boekingen en verkopen van muziek en merchandise te bevorderen. Net als bij event marketing is het eigenlijk heel simpel. Als artiest wens je dat zoveel mogelijk mensen naar jouw muziek luisteren en dat dit zich vervolgens vertaalt naar (meer) boekingen op evenementen. Het is vandaag de dag niet meer genoeg om alleen met een goede track te komen, net als dat het al lang niet meer genoeg is om alleen goed te kunnen draaien. Je zult je als artiest moeten onderscheiden.

Waarom is marketing belangrijk voor artiesten?

Als artiest van nu ‘moet’ je goede tracks hebben, opvallen én, misschien vandaag de dag wel het meest belangrijke, jezelf verkopen. En jezelf verkopen doe je door een goede marketingstrategie voor jezelf op te stellen. Want jezelf verkopen doe je niet alleen door flink uit je plaat te gaan tijdens het draaien. Ook op social media willen mensen dat je ze op een positieve manier verrast. Je moet mensen weten te prikkelen met jouw content (social media berichten). Hierdoor gaan ze over je praten. Een goede contentstrategie is daarom van levensbelang.

Maar dat zoiets niet altijd even makkelijk is begrijpen we maar al te goed. Als artiest wil je namelijk het liefst bezig zijn met de dingen die jij belangrijk vindt, namelijk zingen, muziek spelen, draaien en/of produceren. Je houdt jezelf liever niet bezig met alles eromheen. Daarom zitten veel artiesten ook aangesloten bij bijvoorbeeld een boekingskantoor. Als beginnend artiest moet je alleen wel eerst opvallen en om dit te bereiken moet je tijd en moeite in jezelf investeren. Start Moovin ondersteunt je hierbij.

Artiesten Marketing - Moovin

Wat kan artiesten marketing voor jou betekenen?

Interactie uitlokken met je doelgroep door relevante content

Een groter bereik genereren met juist ingestelde advertenties

Groei van het aantal fans op social media

Groei van het aantal boekingen en verkopen

Wat doen wij voor jou als artiest?

Start Moovin heeft jarenlange ervaring met artiesten marketing en heeft samengewerkt met tientallen artiesten voor o.a. hun branding. Door deze kennis en ervaring bieden we ondersteuning bij vele aspecten, of nemen deze zelfs uit handen. Van een marketingstrategie, volledig met social media content zoals Facebook, YouTube, Instagram en Snapchat, tot het schrijven van teksten of het gericht instellen van promotiecampagnes.

Ook ondersteunen we bij het professioneel neerzetten van jouw artiesten-identiteit. Denk hierbij aan artwork, een website en/of ander promotiemateriaal, maar ook je helpen om de juiste stappen te zetten richting een label, management, boekingskantoor of evenement. Daarnaast ondersteunen we je maandelijks met tips & tricks, zoals het uitnodigen van personen die een interactie met je pagina hebben gehad om je Facebookpagina te liken. Met artiesten marketing zorgen we ervoor dat jouw doelgroep wordt geprikkeld en verandert in een fan. Jouw fan.

Artiesten Marketing - Moovin

Kom langs en probeer onze heerlijke koffie.

Overtuigd dat jullie koffie beter is? We komen graag langs om het te testen.