Social media strategie

Wat houdt een social media stategie precies in?

Hoe, wat, waar?

Dat is een uitstekende vraag. In ons digitale tijdperk, dat overigens nog steeds gigantisch blijft groeien, kun je niet om bedrijven als Facebook, Twitter, YouTube en Instagram heen. En waarom zou je ook? Ze zijn namelijk een uitstekend hulpmiddel om met je doelgroep in contact te komen en hen te informeren over je product of dienst. Het wordt daarom ook niet voor niets ‘social media’ genoemd. Het is heel sociaal. Bedrijven maken dankbaar gebruik van deze media, en bedenken de meest uiteenlopende dingen om de doelgroep naar zich toe te trekken. Soms net even iets te uiteenlopend..

Waarom is social media belangrijk?

Nou, zoals we hierboven al aan hebben gegeven kun je social media inzetten om je doelgroep te bereiken en deze vervolgens aan te zetten tot een aankoop. Dit doe je door een pagina of profiel te creëren van je bedrijf. “Leuk en aardig allemaal, maar hoe krijg ik dan die 100.000 volgers?” Dat is de vraag die iedereen zich stelt natuurlijk, maar is het ook daadwerkelijk mogelijk? Zeker weten! Er zijn echter wel een hoop factoren die van invloed zijn op je mogelijke bereik en de groei van je aantal volgers.

Social Media Strategie - Moovin

Wat betekent dit voor mij?

Je doelgroep kennis laten maken met je bedrijf

Een bereik opbouwen door volgers te vergaren

Inzicht verkrijgen in de wensen, behoeften en ervaringen van klanten

Je doelgroep informeren, amuseren en activeren

Wat kunnen wij doen?

Moovin heeft veel ervaring met het onderhouden van social media pagina’s voor veel verschillende partijen, waarbij de volgers uiteenlopen van 500 tot wel 500.000. Samen met jou gaan we kijken welke kanalen het meest interessant zijn en hoe je de boodschap van je bedrijf wilt uitdragen. Daarnaast kijken we natuurlijk hoe we dit het beste kunnen realiseren via social media, dus wat voor soort berichten je doelgroep het meest zullen aanspreken.

Mogelijke vragen die we hierbij zullen behandelen zijn:

  • Wie is jouw doelgroep?
  • Welke regio is voor jou het meest interessant?
  • Wat wil je dat de bezoekers op jouw pagina/profiel doen?

We kijken hoe de boodschap van je bedrijf het beste uitgedragen kan worden via social media. Belangrijk hierbij zijn het soort berichten dat je doelgroep het meeste zal aanspreken.

Social Media - Moovin

Kom langs en probeer onze heerlijke koffie.

Overtuigd dat jullie koffie beter is? We komen graag langs om het te testen.