Event Marketing

Wat houdt event marketing precies in?

Beleving staat voorop

Eigenlijk is het heel simpel. Als organisator van een evenement wens je dat zoveel mogelijk mensen, tot zover mogelijk natuurlijk, je evenement komen bezoeken. Maar met het gigantische aanbod aan evenementen is dat helaas niet zo makkelijk. Je geld stoppen in een grootse line-up is niet meer voldoende. Bezoekers willen geprikkeld worden en hiervoor is een uitgedachte strategie nodig. Dit zijn onderdelen waar je rekening mee moet houden bij de marketing van evenementen of festivals.

Waarom is event marketing belangrijk?

Zoals eerder genoemd is het niet meer voldoende om alleen een grootse line-up neer te zetten. Het is niet eens per se nodig om een grootse line-up neer te zetten. Wat er toe doet is dat je de (mogelijke) bezoeker prikkelt met bepaalde zaken die voor hem of haar het meest interessant zijn. Er dient een bepaalde beleving te worden neergezet, waardoor de bezoeker niet alleen tijdens het event, maar ook voorafgaand én na afloop geboeid is.

Event Marketing - Moovin

Wat kan het voor jou betekenen

Het aantal bezoekers van je evenement verhogen

Een hoger rendement uit je campagnes halen

Met de juiste content je doelgroep informeren, amuseren en activeren

Het concept achter je evenement sterker neerzetten

Wat kunnen wij doen?

Moovin heeft jarenlange ervaring met evenementen en succesvol samengewerkt met tientallen organisaties. We kunnen hierdoor ondersteuning bieden bij vele aspecten, of deze zelfs volledig uit handen nemen. Van concepten bedenken en uitwerken, tot het opzetten van een marketingstrategie, volledig met Analytics, AdWords, SEO, Facebook en Instagram advertising. We kunnen onderzoeken wie je doelgroep is en hoe zij het liefst bereikt willen worden. Daar bedenken we passende content bij, volledig in lijn met het concept en thema van je evenement.

Mogelijke vragen die we hierbij zullen behandelen zijn:

  • Wie is jouw doelgroep?
  • Welke regio is voor jou het meest interessant?
  • Welke kanalen zou je willen inzetten?

We kijken hoe het concept van je evenement het beste uitgedragen kan worden via de juiste online kanalen. Belangrijk hierbij zijn het soort berichten dat je doelgroep het meeste zal aanspreken.

Event Marketing - Moovin

Evenementen

waar we met trots samen mee hebben gewerkt

Kom langs en probeer onze heerlijke koffie.

Overtuigd dat jullie koffie beter is? We komen graag langs om het te testen.