Online strategie

KLEINTJE

KLEINTJE - Start Moovin

KLEINTJE

KLEINTJE is eind mei 2016 opgericht met de achterliggende gedachte dat ‘kleine’ mensen trots mogen zijn op hun lengte. Er worden herkenbare quotes gebruikt op Facebook en Instagram waar veel mensen zich direct in kunnen vinden. Vaak bevatten deze quotes met een grappige en ietwat brutale insteek. Al snel werd er een kledinglijn gelanceerd waardoor de pagina binnen een half jaar uitgroeide tot een serieus en goedlopend bedrijf.

Uitdaging: Het merk KLEINTJE neerzetten

De oprichter van KLEINTJE had de ambitie om binnen een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk bereik te genereren met een Facebook pagina over ‘kleine’ mensen. Deze ambitie werd Moovin duidelijk al voor de pagina werd gelanceerd. Het uiteindelijke doel was om een kledingmerk te binden aan de pagina en zo KLEINTJE als lifestyle brand in de markt te zetten.

Oplossing: Marketingstrategie opzetten

Door eerst uitgebreid onderzoek te doen naar de mogelijke markt, en de mogelijke doelgroep van KLEINTJE, werd een volledige strategie uitgezet. Door het inzetten van herkenbare en gemakkelijke deelbare quotes op Facebook, zou een groot bereik gehaald moeten worden, waardoor de pagina al snel zou groeien. Volgens het plan zou er binnen drie maanden een kledinglijn gelanceerd worden en bij succes een uitbreiding van het assortiment een half jaar later. De doelstellingen werden geraamd op 50.000 likes op Facebook en het verkopen van 500 kledingstukken binnen zes maanden na de oprichting van de pagina en het bedrijf.

Het resultaat

Binnen een week na het starten van de pagina had KLEINTJE al haar eerste 2000 likes op Facebook pagina behaald. Dit groeide uit naar maar liefst 20.000 aan het eind van de eerste maand. Bij het overschrijden van de zes maanden had KLEINTJE zo’n 80.000 likes op Facebook behaald. Ook met de verkoop van de kleding ging het voorspoedig. Binnen een halve dag na het lanceren van de kledinglijn waren de eerste 300 exemplaren verkocht. Na het overschrijden van de zes maanden had KLEINTJE inmiddels meer dan 10.000 artikelen verkocht. Een enorm succes!

80.000 likes op Facebook in 6 maanden

Meer dan 10.000 tevreden klanten

Wekelijks bereik van meer dan 2.000.000 op Facebook

Kom langs en probeer onze heerlijke koffie.

Overtuigd dat jullie koffie beter is? We komen graag langs om het te testen.