SEO / SEA

Dakbeheer Culemborg

Dakbeheer Culemborg - Moovin

Dakbeheer Culemborg

Met meer dan 20 jaar ervaring is Dakbeheer Culemborg in de provincie Utrecht het vertrouwde adres van nok tot goot. Van schoorsteenvegen tot dakreparatie, van het plaatsen van rookkanalen tot het schoonmaken van dakgoten en -kapellen, zij staan 24/7 voor de klant klaar.

Uitdaging: Nieuwe klanten genereren

Ondanks de inspanningen zagen ze het rendement van offline reclame (flyers) steeds verder achteruit lopen. Zoals vele andere bedrijven binnen deze branche was ook Dakbeheer Culemborg onbekend met de mogelijkheden die online marketing kunnen bieden. Om deze reden zijn we in contact gekomen met Ben, eigenaar van Dakbeheer Culemborg.

Oplossing: online zichtbaar zijn

Moovin heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de klanten van Dakbeheer Culemborg. Welke wensen hebben ze, via welke kanalen zoeken ze naar een bedrijf en welke problemen komen ze tegen. Uit deze informatie werd snel duidelijk dat het grootste deel van de klanten zich eerst online oriƫnteert alvorens ze contact opnemen. Uit een zoekwoorden onderzoek bleek overigens ook dat mensen vooral op zoek zijn naar een lokaal bedrijf. Ons advies: zorg dat je via SEA (zoekmachine adverteren) en SEO (zoekmachine optimalisatie) in een vroeg stadium zichtbaar bent voor online oriƫnterende klanten.

Het resultaat

Door op korte termijn te starten met het adverteren binnen Google werd er direct resultaat gemeten. Zonder de website aan te passen werd er met minimale kosten een groei van 100 klanten per maand gegenereerd. De vele top 3 posities in Google leidden niet alleen in een grotere naamsbekendheid maar ook in een grotere inzicht in de klant. Zo bleek uit het gebruik van verschillende advertentieteksten dat certificeringen (ASPB) van groot belang waren en de klikratio bij advertentieteksten met deze certificering vele malen hoger lag.

Van 2 dagen naar 5 dagen werken

100 extra klanten per maand

Gemiddelde CTR van +10%

Kom langs en probeer onze heerlijke koffie.

Overtuigd dat jullie koffie beter is? We komen graag langs om het te testen.